Proefdierverzorger

Functieomschrijving

Wil jij als Proefdierverzorger bijdragen aan het uitbannen van ziektes? Bij het Animal Research Center (ARC) van Poonawalla Science Park BV in Bilthoven zijn we momenteel op zoek naar een:


Enthousiast en betrokken Proefdierverzorger (m/v) voor 32 - 40 uur per week, 5 dagen per week


Het Animal Research Center (ARC) maakt sinds mei 2019 deel uit van Poonawalla Science Park BV, de eigenaar en beheerder van Utrecht Science Park/ Bilthoven (USPB). Het ARC zelf is al tientallen jaren gevestigd op USPB en is een gerenommeerd proefdierlaboratorium.


Het Animal Research Center (ARC) verricht proefdierkundig onderzoek op het gebied van vaccinontwikkeling en -controle, infectieziekten en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Het ARC is daarnaast verantwoordelijk voor de fok van proefdieren benodigd voor deze onderzoeken.


Wat ga je doen?

Als Proefdierverzorger medewerker heb je een belangrijke rol. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de verzorging van proefdieren ten behoeve van proefdierkundig onderzoek en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en de daarbij behorende dagelijkse werkzaamheden. Je werkt voornamelijk met knaagdieren en houd je onder andere bezig met:

  • Verzorgen en huisvesten van de proefdieren;
  • De controle van het welzijn van de proefdieren;
  • Reinigen en desinfecteren van dierverblijven en materialen;
  • Verzorgen van de logistiek rondom dierexperimenten;
  • Het bijhouden van administratie zowel met betrekking tot het werk als het welzijn.

De werkzaamheden voer je uit onder vaststaande regelgeving zoals NEN, ISO en GMP-normen. Dat betekent dat je vooral werkt aan de hand van standaardprotocollen.


Vaccinatie voor deze functie is verplicht.


Functievereisten

Om deze verantwoordelijke functie goed te kunnen vervullen moet je wel wat in huis hebben. We zijn op zoek naar iemand met:

  • Opleiding proefdierenverzorging minimaal MBO niveau 3 (WOD artikel 12/13F, of artikel 6);
  • Belangstelling voor dieren en ervaring met dierverzorging is vereist;
  • Je bent lichamelijk in staat om zwaar(der) werk te verrichten (bukken, tillen tot max. 20 kg, veel lopen en staan);

Je hebt goede communicatieve vaardigheden, kunt goed in teamverband werken, werkt zorgvuldig en hebt een flexibele en dienstverlenende instelling. Je hebt geen bezwaar om af en toe weekenddiensten te draaien. Als persoon ben je leergierig en kun je tegen een stootje.Ons aanbod

Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal EUR €2.678,72 bruto per maand op basis van 40 uur. We hebben een dertiende maand, 26 vakantiedagen en uiteraard kun je rekenen op 8% vakantiegeld.


Solliciteren

Is dit jouw ideale baan en herken je je in het profiel? Dan nodigen we je van hart uit om te solliciteren via de blauwe ‘Reageer’button.


Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kan je mailen naar arc-bedrijfsvoering@poonawallasciencepark.nl.
Of contact opnemen met het Hoofd van het ARC Dhr. M. van Eck, tel: 030 800 4500Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.